Om Haydn Delight

Haydn Delight repræsenterer den nye generation indenfor tidlig musik. Det er en gruppe unge kvinder fra Danmark, Sverige og Finland, som alle arbejder og bor i Øresundsområdet. De er uddannet på moderne instrumenter på konservatorierne i København og Malmö og freelancer i professionelle orkestre. Ved siden har de valgt at specialisere sig indenfor tidlig musik og spiller med utallige specialensembler i både ind- og udland.

Medlemmer

Kanerva Juutilainen er uddannet i Malmö, hvor Peter Spissky var hendes lærer i barokviolin. Kanerva spiller med Malmö Barock, Ensemble Mare Baltikum, Ensemble Zimmermann, Wasa Barokensemble og er medstifter af trioen Grevie Barock. Siden efteråret 2007 har hun studeret tidlig musik på DKDM hos Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch og Rachel Podger.

Hanna Ydmark er uddannet på Musikhögskolan i Malmö, hvor Peter Spissky inspirerede hende til at spille barokviolin. Hun spiller regelmæssigt med mange forskellige ensembler for tidlig musik, bl.a. Concerto Copenhagen, Ensemble 1700, Göteborg Baroque, Ny Opera i Esbjerg m.fl. Hun videreuddanner sig privat hos den internationalt anerkendte violinist Rachel Podger.

Elinor Williams er født i England og studerede bratch på Guildhall School of Music and Drama i London. Siden 1997 har hun arbejdet som freelance-musiker i Sverige, bl.a. i Uppsala Kammarorkester og kammerorkestret Musica Vitae og på barokbratch i forskellige barokensembler.

Hanna Englund har studeret barokcello hos Thomas Pitt. Hun er fast medlem i Holmens Barokensemble og Handel With Care og arbejder freelance både på moderne cello og barokcello. Hun har med sin trio Christian IV´s Barokensemble bl.a. deltaget i P2′s kammermusikkonkurrence. Hanna spiller desuden el-cello i bandet A Kid Hereafter, som i 2008 var det første danske band nogensinde til at spille tre koncerter på Roskilde Festival.

Charlotte Møller tog eksamen med højeste karakter på orgel og klaver fra DKDM i København og tog derefter til Toulouse i Frankrig, hvor hun fik juryens højeste udmærkelse, Premier Prix á l’unanimité for sin solistdebut på orgel. Det var under sit franske ophold at Charlotte kastede sin kærlighed på det historiske klaver, fortepianoet. I 2007 blev hun Master i Tidlig Musik fra DKDM som studerende hos Tuija Hakkila fra Sibelius Akademiet. Charlotte Møller arbejder i dag som organist i Allerød og videreuddanner sig privat hos Malcolm Bilson ved Cornell University, NY. Desuden er hun uhyre aktiv som kammermusiker, som solist både med orgel og fortepiano, som akkompagnatør og continuospiller i forskellige sammenhænge.

Jennifer Dill har en orkesterdiplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og en Master i Tidlig Musik fra samme sted. Jennifer har studeret fløjte hos bl.a. Toke Lund Christiansen, Henrik Svitzer og Maria Bania og kammermusik hos bl.a Lars-Ulrik Mortensen og Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch. Jennifer arbejder som solist og kammermusiker og deler sin tid mellem barokmusikken og ny kompositions musik. Hun har spillet på bla, Copenhagen Jazzfestival, Dansen Hus, Norrlands Operan, Suså Festival. Envidere er hun en efterspurgt orkestermusiker og spiller i bl.a Øresundsbarockorkester, Malmö Barockorkester, Wasa Barock og Holmens Barokensemble.

Der er lukket for kommentarer.